5 ХЛІБІВ та 2 РИБИ

 

про наскнигиматеріалипідтримати

на головну сторінкунаписати нам листа5 ХЛІБІВ та 2 РИБИ
у FACEBOOK5 ХЛІБІВ та 2 РИБИ у TWITTER

Щоденні роздуми  

 

 

квітень

 

15

 

повернутися

 

Він прийде і до тебе!

 

"Господь дійсно воскрес, і з'явився був Симонові"

Лк. 24:34

 

Хтось голосно постукав у двері. Петро так рано нікого не очікував. На порозі стояла Марія Магдалина.

- Петре, хтось взяв тіло Господа!

- Це не можливо! Хто посмів це зробити?!

Страх, який вчора і цілу ніч мучив Симона, раптово змінився ненавистю до тих, хто вирішив сплюндрувати тіло Вчителя. Виявляється, мало для них смерті Праведника, захотіли ще й поглумитися над Його тілом!

Петро був рішучим. Він миттю накинув на себе плаща і помчав в сад Йосипа. Рибалка зовсім забув, як ще декілька годин тому лякливо ховався від фарисеїв. В грудях прокинулася колишня відвага. "Потрібно самому все вияснити!" - пульсувало в скронях.

Ось прокидається сполоханий нічним дійством сад. Свіжий гріб. Відвалений камінь. Ні про що не думаючи, Петро заскочив всередину. Вранішні промені сонця ледь пробилися у вузький прохід печери, сковзнули сходинками та полоскотали заялоджені пелени, в яких ще недавно лежав померлий.

Симон не вірив очам: плащаниця Господа, хустка, що закривала лице, поряд… А Його немає… Як Він вибрався звідти?!

Якщо ви думаєте, що саме в цю мить Петро зрозумів суть Воскресіння, то помиляєтеся. Воскресіння не можливо зрозуміти, в нього можна тільки повірити! Знаєте, чим відрізняється християнин від атеїста? Тільки однією важливою деталлю – вірою! "Та слова жінок (про те, що Христа нема в гробі) здалися учням вигадкою, і не повірено їм" (Лк. 24:11). Важко повірити в те, чого не бачиш. Саме тому Христос приходить в життя людей!

Петро не повірив і не зрозумів. "Бо ще не розуміли з Писання вони, що Він має воскреснути з мертвих" (Ів. 20:9). Стривожений вигляд Симона, напевно, налякав би перехожих. Та було ще надто рано, щоб когось зустріти дорогою додому.

Те, що він побачив, не давало спокою думкам. "Що це? Ще один фокус Учителя? Він же воскрешав інших!" - думав майбутній апостол, міцно закриваючи двері дому (Лк. 24:12).

Важко також повірити в те, чого не розумієш. "Пророк був, могутній у ділі й у слові перед Богом і всім народом… Первосвященики й наша старшина Його розп'яли… А ми сподівались, що Він має Ізраїля визволити…" - так, можливо, думав Петро, так точно думав розчарований Клеопа, який з товаришем йшов в Еммаус (Лк. 24:19-23).

"А я думав, що Христос сьогодні вирішить всі мої проблеми! А я думав, що мої батьки проживуть довше… А я думала, що випробування не надокучатимуть більше!" - так думаємо сьогодні ми. Господь розуміє нашу недосконалість. Саме тому Він приходить в життя людей! Він приходить саме тоді, коли віра майже надломилася, коли не вистачає тільки одного аргумента, щоб здатися. Христос приходить вчасно! Ісус явився учням в Еммаусі, Він прийшов до Петра (Лк. 24:34), відвідав невірного Хому, явився наляканим апостолам. Він прийде і до Тебе!

Він живий! Він воскрес! Христос воістину воскрес!

 

 

 

 

про наскнигиматеріалипідтримати

© 5 ХЛІБІВ та 2 РИБИ. Всі права захищено.

При використанні матеріалів сайту гіперпосилання на www.5breads2fishes.com обов'язкове.

Електронна пошта: mail@5breads2fishes.com