5 ХЛІБІВ та 2 РИБИ

 

про наскнигиматеріалипідтримати

на головну сторінкунаписати нам листа5 ХЛІБІВ та 2 РИБИ
у FACEBOOK5 ХЛІБІВ та 2 РИБИ у TWITTER

Щоденні роздуми  

 

 

квітень

 

21

 

повернутися

 

Неплідне дерево

 

"Побачивши здалека фіґове дерево, вкрите листями, Ісус підійшов, чи не знайде на ньому чого. І, прийшовши до нього, не знайшов нічого, крім листя самого, не пора бо на фіґи була. І озвався Ісус і промовив до нього: Щоб більше ніхто твого плоду не з'їв аж повіки!"

Мр. 11:13-14

 

Усіх турбує, чому Вчитель прокляв дерево, для якого ще не був час на плоди? На перший погляд реакція Христа може здатися несправедливою. Однак, знайомство з природою Палестини допомагає розібратися в ситуації.

Подія з деревом відбулася незадовго до Пасхи (Мр. 14:1), яку євреї святкують всередині квітня. На плодовитих фігових деревах ще в березні з’являються невеликі їстивні бруньки, які споживають жителі Палестини. Після того, всередині квітня, на дереві з’являється листя. До кінця травня бруньки опадалють, а на їхньому місці виростають справжні фіги (Мр. 13:28).

Звернення Господа до дерева було драматичним передбаченням майбутнього Ізраїля, рясне листя передань та традицій якого не скривало його духовної наготи. Але випадок стосується і нас, християн 21 століття.

У твоєму житті спочатку повинні бути заложені базові духовні принципи (бруньки), про які говорить апостол Павло в Першому листі до коринтян (3:1-3): "І я, браття, не міг говорити до вас, як до духовних, але як до тілесних, як до немовлят у Христі. Я вас годував молоком, а не твердою їжею, бо ви не могли її їсти, та й тепер ще не можете, бо ви ще тілесні. Бо коли заздрість та суперечки між вами, то чи ж ви не тілесні, і хіба не по-людському робите?".

Вже потім на місці цих "бруньок" виростають дорослі духовні плоди.

Бог слідкує за нами, як і ми за спостерігаємо за своїми дітьми. Коли моя восьмимісячна Євангелінка робила свої перші кроки, я щиро радів, бабачи її падіння. Однак, зовсім інші емоції батьків викликатимуть такі ж безуспішні намагання самостійно ходити п’ятирічного малюка.

Неплідне фігове дерево було, на жаль, саме таким випадком.

 

 

 

 

про наскнигиматеріалипідтримати

© 5 ХЛІБІВ та 2 РИБИ. Всі права захищено.

При використанні матеріалів сайту гіперпосилання на www.5breads2fishes.com обов'язкове.

Електронна пошта: mail@5breads2fishes.com