5 ХЛІБІВ та 2 РИБИ

 

про наскнигиматеріалипідтримати

на головну сторінкунаписати нам листа5 ХЛІБІВ та 2 РИБИ
у FACEBOOK5 ХЛІБІВ та 2 РИБИ у TWITTER

Щоденні роздуми  

 

 

травень

 

15

 

повернутися

 

Пікантна історія, яка стала тріумфом

 

"І ось жінка одна, що була в місті, грішниця, як дізналась, що, Він у фарисеєвім домі засів при столі, алябастрову пляшечку мира принесла, і, припавши до ніг Його ззаду, плачучи, почала обливати слізьми Йому ноги, і волоссям своїм витирала, ноги Йому цілувала та миром мастила..."

Лк. 7:37-38

 

Неординарна подія трапилася одного разу з Ісусом Христом. Якщо б таке сталося з кимось іншим, то, мягко кажучи, ми б не зрозуміли цю сцену (настільки відвертою вона була). Однак, ця пригода могла трапитися, апріорі, тільки з Тим, хто може прощати гріхи. І, слава Богу, ми не входимо в цю категорію!

Блудниця ввірвалася в дім знатного фарисея, намастила ноги Христа дорогим парфумом, а своїм пишним волоссям обтерла їх. Що значило все це? Навіщо ця сцена "з перчинкою" взагалі внесена в канон Біблії? Чи не помилився Дух Святий?

Напевно, не кожного дня жінки проводили схожі процедури з ногами хай навіть і пророків. Я чую, як найприскіпливіші вже говорять, що не треба було йти в дім фарисея, сидіти в грішній компанії, і не потрапив би в таку незручну ситуацію!

Всі критичні погляди враз направилися на Назарянина: "О, ні, він не пророк! Такий прокол в Того, хто щойно воскресив юнака з Наїну. Не розбирається він таки в людях!".

"Але ж тут і пророком не треба бути!" - не вгамовувався хазяїн дому. - "Невже ж не зрозуміло, що пристойна жінка з благополучної сім’ї не плазуватиме по землі перед чоловіками?! Та виявляється, в Нього навіть проблеми з об’єктивним сприйняттям реальності! Але ж ні... Він читає душі як книги, невже таке очевидне не помітив? Щось тут не те...".

Допоки Симон тонув в здогадках та мучився сумнівами, Спаситель з любов’ю дивився на грішницю. Не з тією "любов’ю", яка хтиво пожирає жіноче тіло, а з тією, яка тисячі років назад спостерігала за Адамом в Едемському саду, з тією, яка знесла плювок римського солдата, з тією, яка вже скоро дивитиметься на святе місто та жорстоких людей, за яких страждає.

Глянувши на сотні раз сплюндроване гріхом тіло, Христос побачив зболілу душу, яка сьогодні зважилася віддати все, що мала, задля свого спасіння - залишки честі та найдорожче миро.

Жінка підбігла ззаду і припала до грязних ніг учителя, оскільки фарисей не подав навіть води, щоб помити їх.

Господар ще дивувався драмі, що розігрувалася на його очах, аж раптом Вчитель перервав його роздуми притчою про двох боржників. Спершу Симон аж здивувався від несподіванки та потроху почав розуміти знаменитого Гостя. Зі слів Ісуса могло здатися, що потрібно вчинити багато гріхів, щоб бути по-справжньому прощеним. Та Господь говорив про усвідомлення людиною своєї гріховності (Лк. 7:47).

"Яка картина контрасту!" - вигукнув би випадковий перехожий, непомітно проникнувши в цей дім: навпроти Христа сидів самоправедний фарисей, а на землі лежала грішна жінка. Навпроти - добре ім’я, повага серед людей, достойне положення в суспільстві, однак неусвідомлення власної гріховності. На землі біля ніг - людина без честі, без сім’ї, без теперішнього, але з майбутнім!

У Божих очах обоє були грішними, та тільки одна потребувала прощення. Не рясні сльози, не цілування ніг та дорогий парфум оправдали жінку в очах Месії. Потреба Спасителя - вирізняла блудницю з поміж усіх присутніх. "Твоя віра спасла тебе, іди з миром собі!" – таким був результат покаяння.

Я досі думаю, можливо було б краще забути цю пікантну історію, та Христос йде дальше: "Поправді кажу вам: де тільки оця Євангелія проповідувана буде в цілому світі, на пам'ятку цій жінці буде сказане й те, що зробила вона!" (Мт. 26:13).

Якщо ти віддаш все найдорогоцінніше Ісусу Христу, Він обо’язково пригадає тебе у вічності. І твоя пікантна історія теж стане тріумфом!

"Бо хто буде Мене та Моєї науки соромитися, того посоромиться також Син Людський, як прийде у славі Своїй, і Отчій, і святих Анголів" (Лк. 9:26).

 

 

 

 

про наскнигиматеріалипідтримати

© 5 ХЛІБІВ та 2 РИБИ. Всі права захищено.

При використанні матеріалів сайту гіперпосилання на www.5breads2fishes.com обов'язкове.

Електронна пошта: mail@5breads2fishes.com