5 ХЛІБІВ та 2 РИБИ

 

про наскнигиматеріалипідтримати

на головну сторінкунаписати нам листа5 ХЛІБІВ та 2 РИБИ
у FACEBOOK5 ХЛІБІВ та 2 РИБИ у TWITTER

Щоденні роздуми  

 

 

вересень

 

13

 

повернутися

 

Двері

 

"Я двері: коли через Мене хто ввійде, спасеться, і той ввійде та вийде, і пасовисько знайде"

Івана 10:9

 

Вхід в Царство Боже передбачає наявність стосунків. Стосунків з Ісусом Христом. Для представників епохи постмодерну це звучить дико. Нам зовсім не потрібні стосунки! У кожного своя приватна зона спілкування, до якої часто, окрім ручного песика, ще входять улюблені кіногерої.

Ми можемо жити саме так. Ми звикли працювати з комп'ютерами. Стосунки? А можна без цього!

Тисячі людей задля потрапляння в Царство Небесне з радістю вибрали б набір певних правил. Це значно легше. Просто виконав, не тратячи сили на обридливі стосунки.

Але двері в небо - Христос.

В світі живуть десятки тисяч добрих та ввічливих людей, яких ми б, без сумніву, впустили до неба. Однак, двері - Христос. А Він - особистість, з Якою треба подружитися.

Побудова певних стосунків передбачає власну зміну. Необхідно врахувати чиюсь думку, радитися по важливих питаннях, прийняти позицію іншої сторони. А у випадку з Христом й зовсім відректися від власної волі. Можливо, зараз і Ви подумали, що закон значно простіший!

А ще стосунки несуть із собою втрату егоцентризму, самонадіяності та гордості. А це вже й зовсім "хірургічне втручання"! Та це саме ті стосунки, які вчить будувати Спаситель.

І саме тому Церква - це не просто храм, куди можна прийти і запалити свічку. Але "еклезія", що з грецької означає збір людей, які мають стосунки між собою та з Богом. "Я вже більше не буду рабами вас звати, бо не відає раб, що пан його чинить. А вас назвав друзями Я, бо Я вам об'явив усе те, що почув від Мого Отця" Ів. 15:15.

Якщо ми не навчимося будувати справжніх стосунків, на жаль, для нас вхід до Царства Божого буде закритим ("Хто не любить, той Бога не пізнав, бо Бог є любов!" 1 Ів. 4:8). Саме в любові живуть взаємостосунки, які є дверми до Бога!

"Коли я говорю мовами людськими й ангольськими, та любови не маю, то став я як мідь та дзвінка або бубон гудячий! І коли маю дара пророкувати, і знаю всі таємниці й усе знання, і коли маю всю віру, щоб навіть гори переставляти, та любови не маю, то я ніщо! І коли я роздам усі маєтки свої, і коли я віддам своє тіло на спалення, та любови не маю, то пожитку не матиму жадного!" 1 Кор. 13:1-3.

 

 

 

про наскнигиматеріалипідтримати

© 5 ХЛІБІВ та 2 РИБИ. Всі права захищено.

При використанні матеріалів сайту гіперпосилання на www.5breads2fishes.com обов'язкове.

Електронна пошта: mail@5breads2fishes.com