5 ХЛІБІВ та 2 РИБИ

 
про наскнигиматеріалипідтримати

на головну сторінкунаписати нам листа5 ХЛІБІВ та 2 РИБИ
у FACEBOOK5 ХЛІБІВ та 2 РИБИ у TWITTER

проповідістаттіінтерв'юпоезіяпрозакартини

 

повернутися

Ти - особливий!

 

 

"Не благаю, щоб Ти, Отче, їх зо світу забрав, але щоб зберіг  їх від злого. Не від світу вони, як і Я не від світу"

Ісус Христос

(Євангеліє від Івана 17:15-16)

Сонце лагідно зігрівало літній день. Я йшов по Хрещатику, пильно вдивляючись в обличчя людей, йдучих мені назустріч, в надії вгледіти хоча б двох схожих між собою. Та всі мої намагання виявились марними: я був знову приємно вражений - кожна людина, дійсно творіння Бога, створена за образом та подобою Його, по-своєму особлива, неповторна, довершена.

Та чи знаєш ти про це? Чи знаєш себе, своє призначення на землі і найважливішу власну особливість?

У своїй праці, навчанні, щоденних клопотах та проблемах або ж через звичайну байдужість ми не схильні задумуватись над такими питаннями. Видається, що від подібних роздумів проблем не поменшає, а навпаки.

Бог закликає нас не вишукувати та пишатися зовнішніми відмінностями, а, в першу чергу, внутрішніми

 

Відмінні риси обличчя, колір волосся, зачіска, ріст, вага, манера ходи, риси характеру (цей ряд можна ще довго продовжувати) творять нашу неповторність, що різнить нас з поміж шести мілярдів людей на планеті. Та не ці речі являють собою найважливішу нашу особливість, якою варто пишатися. Всі попередні відмінності ми набули, не докладаючи найменших зусиль – вони перейшли до нас від батьків. Мова йде про особливість, набути яку нас заохочує сам Бог: "Але ви вибраний рід, священство царське, народ святий, люд власности Божої, щоб звіщали чесноти Того, Хто покликав вас із темряви до дивного світла Свого" 1 Петра 2:9.

Бог закликає нас не вишукувати та пишатися зовнішніми відмінностями, а, в першу чергу, внутрішніми. В Едемському саді людина була створена особливою перед Богом – "вінцем Божого творива". Та після гріхопадіння ця особливість зникла, і людина стала звичайнісіньким грішником та внаслідувала пекло, де також немає нічого особливого.

 

Твоя і моя найважливіша особливість полягає в тому, що Сам Бог піклується про тебе, про твоє майбутнє

Однак, Бог не міг миритися із таким ходом подій. Він дав людині змогу відновити свою особливість. Саме задля цього прийшов Ісус Христос на землю, постраждав на хресті, взяв на себе наші гріхи, а з ними й біль, страх, невизначеність, скучність, невиразність та прокляття. Він зробив це не заради Себе. Господь зробив це для нас, щоб поставити людину поруч із Собою, щоб ми могли зватися Його ім’ям, використовувати Його силу на цій землі і стати знову особливими.

Твоя і моя найважливіша особливість полягає не у зовнішніх відмінностях, а у тому, що Сам Бог, Творець Всесвіту, Володар землі і неба, Початок і Кінець піклується про тебе, про твоє майбутнє. Твоя найважливіша особливість полягає в тому, що Сам Син Божий прийшов задля тебе на землю, щоб знову зробити тебе неповторним.

Залишається тільки визнати свої гріхи перед Богом, пообіцяти Йому більше не повторювати їх і стати особливим. Нумо, відважся зайняти своє неповторне місце!

Богдан Галюк

 

 

про наскнигиматеріалипідтримати

© 5 ХЛІБІВ та 2 РИБИ. Всі права захищено.

При використанні матеріалів сайту гіперпосилання на www.5breads2fishes.com обов'язкове.

Електронна пошта: mail@5breads2fishes.com